fbpx

Întreținere piscine

Home / Întreținere piscine

Întreținere piscine

Oferim servicii de întreținere a piscinelor în zona Oradea, pe bază de contract!

Te interesează un preț aproximativ pentru întreținerea piscinei? Spune-ne detaliile în mare și iți spunem cât te-ar putea costa!

Pool Control

Serviciu de întreținere a piscinei oferit de noi constă din următoarele etape:

 1. Analiza apei în piscină
Primul pas în tratare este analiza apei. Cu testerul de analiză se identifică valoarea parametrilor clor și ph. În cazul în care apa dă semne de deteriorare aceste analize se vor face imediat, rezultatele obținute indicând direct problemă. De exemplu: clor combinat mai mare de 0.5 mg/l alcalinitate mai mică de 80.
 1. Reglarea ph-ului apei din piscină
Un parametru foarte important în controlul calității apei este ph-ul, acesta ne indică dacă apa este neutră, acidă sau alcalină. Valoarea optimă (sau normală) este 7.2 -7.6. Dacă ph-ul apei este mai mic decât 7 atunci apa este acidă și acționează coroziv asupra metalelor; dacă valoarea acestuia este mai mare de 7,4 atunci apar particule de calcar ce provoacă o tulburare a apei care este dăunătoare pentru înotători și pentru dezinfectare. În funcție de rezultatele obținute cu testerul de analiză tratam cu ph plus sau ph minus. Valoarea ph-ului trebuie controlat săptămânal în tot sezonul.
 1. Curățarea piscinei
După tratarea apei cu ph plus sau ph minus se începe curățarea bazinului (aspirarea ) cu un aspirator manual compus din tijă, furtun de aspirație și perie. Furtunul se mufează la gura de aspirație sau la skimmer, având însă grijă să nu pătrundă aer în pompă. Se aspiră fundul bazinului, iar pereții se vor peria. După aspirare se va curăța linia apei cu un dertergent special, iar din skimmere se golește coșul de mizeria adunată. Urmează spălarea filtrului și curățarea prefiltrului pompei. Filtrarea va fi programată astfel încât întreg volumul de apa să fie filtrat de 4-5 ori în 24 ore, iar la temperaturi de peste 30 grade, recomandarea este să funcționeze 24 h/24 h. Toate tratamentele vor fi inutile dacă filtrarea nu este corespunzătoare.
 1. Dezinfectarea apei din piscină
Ținând cont de analiza făcută la început tratam apa cu dezinfectant (Clor granulat sau Clor lichid). Clorul are acțiune dezinfectantă bună la un ph de 7.2 – 7.6 . Când ph-ul este ridicat eficiența acestuia scade având că rezultat un consum mai mare de clor. Dezinfecția pe bază de clor este cea mai răspândită mai ales pentru piscinele publice. Concentrația recomandată de clor este de 1.5 – 3 mg/l, în funcție de temperatura apei. La această valoare a clorului liber, microorganismele și ciupercile din apă nu se mai multiplică iar apa este dezinfectată și cristalină. Clorinarea de șoc devine necesară atunci când apa se tulbură datorită temperaturilor înalte sau a folosirii intense a piscinei. Mirosul de clor provine de la cloramine, acestea pot fi distruse tot printr-o clorinare de șoc a apei, urmată de floculare și spălarea filtrelor.
 1. Tratament împotriva formării algelor
Este foarte important de știut că anti algele previn apariția algelor, nu combat algele deja formate în apa din piscină. De aceea tratamentele cu antialgic se fac preventiv o data la două săptămâni sau după ce plouă. În cazul apariției algelor în piscină primul pas este analiză apei din piscină și tratarea cu clor (tratament șoc). Dacă algele sunt depuse în mod uniform pe fundul și pereții bazinului se face o aspirare cu evacuarea (apa nu trece prin filtru, va merge direct la canal), completare cu apa proaspătă și tratament șoc cu clor. Cartușul filtrant sau nisipul din filtru vor fi spălate foarte bine și mai des într-o astfel de situație. Stropirea pereților, fundului și colțurilor piscinei înainte de umplere constituie un prim pas în luptă contra algelor și sporilor. Important: Nu se tratează cu antialgic în aceeași zi în care s-a tratat apa cu clor.
 1. Recomandări generale
 • Aveți grijă că nivelul apei din piscină să fie la jumătatea skimmerului pentru o bună circulație a apei.
 • Controlați des că skimmerele să nu fie înfundate cu frunze sau alte mizerii pentru că apa să poată ajunge la filtru. Scoateți frunzele din skimmerele pentru a nu favoriza formarea algelor.
 • Nu încălziți piscină în permanență la peste 28 grade C pentru că veți menține greu echilibrul chimic al apei și veți concentra cantitatea de substanțe pentru întreținerea piscinei din apa, tulburând apa.
 • În zilele fierbinți suplimentați cantitatea de clor dezinfectant.
 • În zilele ploioase corectați ph-ul și adăugați antialge.
 • Atunci când piscina este folosită de către mai multe persoane faceți o analiză după folosire și reglați ph-ul și clorul dacă este nevoie.
 • Comercializăm accesorii și substanțe chimice necesare pentru întreținerea piscinelor în toată țara cu transport prin curier cu livrare în maxim 48 de ore.