fbpx

Piscine din polipropilenă

Home / Piscine din polipropilenă

Piscinele ale căror sistem este controlat prin “rigolă perimetrală” necesită pe lângă căminul de instalații și un bazin de compensare.

În acest caz, apa de la suprafaţa piscinei, este colectată și deversată prin rigola perimetrală în bazinul de compensare. Volumul acesteia trebuie să aibă minim 7% din volumul piscinei.

Din bazinul de compensare apa va fi aspirată de pompa de recirculare și condusă în filtru de nisip. Apoi, apa va fi revarsată înapoi în piscină prin intermediul duzelor de recirculare instalate la baza piscinei.

Piscinele ale căror sistem este controlat prin “skimmer”, este un dispozitiv cu un orificiu de 25 cm x 15cm. Aceste este plasat în peretele piscinei pentru colectarea apei din bazin. Prin acest orificiu apa este aspirată de pompa de recirculare şi condusă la filtrul cu nisip cuarțos. Pe urmă, apa este revărsată în piscină prin intermediul duzelor de recirculare instalate în pereții piscinei , vizavi de skimmer.

Numărul skimmerelor și al diuzelor se calculează în funcţie de dimensiunea şi forma piscinei. Skimmerele se montează, întotdeauna astfel încât nivelul apei în bazin să fie aproximativ la jumătatea orificiului (gurii) skimmerului. În acest fel este stabilită şi adâncimea piscinei. Nivelul apei în piscinele cu skimmere este în general cu 10 – 15 cm mai mic decât adâncimea efectivă a bazinului.